Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Geplaatst op: 17 april, 2018 (nieuws)

Minister Koolmees wil de arbeidsmarkt beter laten functioneren. Zowel werknemers als werkgevers geven aan dat sommige van de huidige wetten en regels een soepel werkende arbeidsmarkt in de weg staan. Zeventig procent van het aantal flexwerkers geeft aan een vaste baan te willen. Minister Koolmees wil dat meer werkenden zekerheid krijgen, terwijl Meer weten?

Dit zijn de hoofdpunten uit het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Geplaatst op: 17 april, 2018 (nieuws)

Met het wetsvoorstel voor de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wil Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen in vaste dienst te nemen. De hoofdpunten uit de WAB op een rij. Meer weten?

Tips vergroten inzetbaarheid chronisch zieke werknemer

Geplaatst op: 17 april, 2018 (Verzuim)

Een op de drie mensen heeft een chronische aandoening en werkt gewoon. Deze werknemers komen na verzuim terug op het werk, maar zijn door hun ziekte wel wisselend inzetbaar. Werkgevers moeten hier rekening mee houden bij hun verzuimbeleid. Meer weten?

Het basiscontract: zo heeft u het op 1 juli op orde

Geplaatst op: 05 april, 2018 (Arbo)

Per 1 juli 2018 moeten alle werkgevers beschikken over een basiscontract met een arbodienstverlener. Dan komt er een einde aan de overgangsperiode van één jaar die was afgesproken bij de wijziging van de Arbowet per 1 juli 2017. Wat moet er ook al weer geregeld zijn? Meer weten?

Inspectie SZW bestrijdt discriminatie

Geplaatst op: 05 april, 2018 (Arbo)

De Inspectie SZW gaat meer werk maken van de bestrijding van discriminatie op de werkvloer. Dat vertelde staatssecretaris Van Ark onder andere tijdens de behandeling van het Jaarplan 2018 van de Inspectie in de Tweede Kamer. Meer weten?

Inspectie SZW gaat strijd aan met seksuele intimidatie

Geplaatst op: 28 maart, 2018 (Personeel)

Inspectie SZW gaat meer inzetten op de bestrijding van seksuele intimidatie op de werkvloer. Ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) zal extra aandacht besteden aan de bevordering van een veilige werkcultuur. Dat blijkt uit de beantwoording van kamervragen over het Jaarplan 2018 van Inspectie SZW. Meer weten?

Combinatie werk en mantelzorg ook lastig voor zzp’er

Geplaatst op: 27 februari, 2018 (nieuws)

Nederland telt ongeveer 1 miljoen zelfstandige ondernemers. Een op de vijf is ook mantelzorger. Van hen ervaart 44% een (zeer) slechte balans tussen zijn/haar werkzaamheden en mantelzorgtaken en is 58% er door mantelzorg financieel op achteruit gegaan.

Dit blijkt uit het onderzoeksrapport dat Stichting ZZP Nederland en Stichting Werk&Mantelzorg vandaag presenteren. Meer weten?

Wie controleert de Arbowet?

Geplaatst op: 30 januari, 2018 (Arbo)

In Nederland zorgt de arbowetgeving ervoor dat werknemers veilig en gezond kunnen werken. En eerlijk. Maar wie controleert of werkgevers en werknemers zich ook houden aan de Arbowet? Meer weten?

Aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven verdrievoudigd

Geplaatst op: 09 januari, 2018 (Personeel)

Stichting Werk&Mantelzorg heeft in 2017 aan 100 organisaties de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uitgereikt. Een groei van 200 procent ten opzichte van voorgaande jaren. Het totale aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven en gemeenten in Nederland komt hiermee op 275. Meer weten?

Wat moet u doen als een werknemer ontslag neemt?

Geplaatst op: 09 januari, 2018 (Jurisprudentie)

Als een werknemer eenmaal ontslag heeft genomen, dan is daar vaak weinig meer aan te doen. Met welke zaken moet u als werkgever rekening houden? Meer weten?

NaoberLoket Noordenveld is een intiatief van:
Ondernemerscontact Noordenveld Dwazziewegen 11, 9301 ZR Roden www.ocn-noordenveld.nl

© 2018 NaoberLoket Noordenveld
Dwazziewegen 11
9301 ZR Roden
telefoon 050 82 00 959
info@naoberloket-noordenveld.nl

Disclaimer
Alle door NaoberLoket Noordenveld ter beschikking gestelde bestanden zijn gratis te gebruiken. Gebruik van de bestanden is geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid. Regelmatig worden er nieuwe handige downloads toegevoegd.

Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving